Kullanıcı

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Reklam Alanı

asekktuhhlhtlsl.png

İstatistikler

Members
Total Members: 4222
Latest: Ferhat
New This Month: 8
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 17208
Total Topics: 2027
Most Online Today: 327
Most Online Ever: 1933
(Ocak 16, 2023, 05:48:05)
Users Online
Members: 3
Guests: 271
Total: 274

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Aydolan

Sayfa: 1 [2] 3
16
Duyurular / Ynt: Salgın Nedeni ile oyun durumu hakkında
« : Mayıs 18, 2020, 09:54:09 »
Cumhurbaşkanlığı normalleşme planında
• Mesire yerleri ile piknik alanlarının açılması (15 Haziran 2020)
• Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesislerin açılması (1 Haziran 2020)
Diyor ormanlarda bizim oynadığımız alanlar  piknik alanlarına değilde umuma açık istirahat  alanlarına giriyor diye biliyorum o planda hiç 25 Haziran göremedim ama onda siz nereden gördünüz acaba ?

""Umuma Açık İstirahat ve Eğlence yerleri :

Otel, Apart Otel, Pansiyon, Kahvehane, Kırahathane, Kır kahvesi, Çay Bahçesi İddia bayi, Ganyan Bayii, İçkisiz Cafe, İnternet Salonu Oyun Salonu, Atari Salonu Gazino, Taverna, Pavyon Dans Salonu, Kokteyl salonu, Diskotek, Bar, Birahane, Gece Kulubü, İçkili Lokanta, İçkili Çalgılı Lokanta, İçkili Kafeterya, İçkili Cafe Düğün Salonu Sinema, Tiyatro, Gösteri merkezi, Sirkler, Lunaparklar, Hamam, Sauna, Sıhhi Banyo, Gibi işletmeler Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak adlandırılır.  """   https://beyoglu.bel.tr/umuma-acik-istirahat-ve-eglence-yerleri-ve-aranacak-sartlar-281.html

Sizin alanın statüsünü bilmiyorum. Antalyada oynadığımız alan mesire alanı olarak geçiyor.  15 haziran pazartesi olduğundan cumartesi çalışanlarıda baz alarak 21 haziran dan önce oyun düzenleme şansımız malesef yok.




17
Duyurular / Ynt: Salgın Nedeni ile oyun durumu hakkında
« : Mayıs 16, 2020, 21:22:09 »
21 hazirandan önce orman vb yerlere girmek yasak. Ay yıldızın  kendi alanı olduğundan belki oynayabilirler de bu dönemde  saçma.  Sıcaktan ötürü biz sezonu kapatacak gibiyiz.

18
Duyurular / Ynt: 2020 Amatör Telsizcilik Sınavı
« : Mart 16, 2020, 22:52:10 »
"""Cumhurbaşkanlığının 13 Mart 2020 tarih ve 2020/2 sayılı genelgesi; Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın yayılma ihtimalini en aza indirmek amacıyla Kuruluşumuz tarafından 29 Mart 2020 tarihinde Ankara, Antalya, Elazığ, Gaziantep, İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, İzmir, Kayseri, Konya, Rize, Sakarya ve Samsun olmak üzere on iki merkezde yapılacak olan Amatör telsizcilik sınavının daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılmak üzere ertelenmiştir. Sınavın yapılacağı tarih Sınav başvurusu kabul edilen adaylara daha sonra duyurulacaktır.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü"""

19
Duyurular / Ynt: Bit Pazarı duyurusu
« : Ocak 23, 2020, 08:54:08 »
Kısmet  olur Antalyada  veya başka bir şehirde  oyunda denk gelir  uzun uzun muhabet ederiz.

Konu uzasın diye değilde. Yanlış  anlaşılmasın diye yazıyorum.   Kıdemli üye konsepti kapanıyor diye ben bunları yazdım. Öyle olursa sadece tanışma bölümünü görebileceğiz ve iletişim kalmayacak gibi  anladım. Asıl demek istediğim bu.   Bit başlığı  altında olduğumuzdan  konu bit pazarı kısıtlanmasın gibi  ilerledi.   

20
Duyurular / Ynt: Bit Pazarı duyurusu
« : Ocak 22, 2020, 16:09:04 »
özel değil tabi hocam, belki bende de bilgi kirliliği var. ben TAC kurallarını ve katılım için gereklilikleri pek araştırmadım ama Antalya Airsoft ta bende önce oyuna başlamış olanlar ve grubun önderlerinden öğrendiğim bilgilere göre yazıyorum ;

yanlış bilmiyorsam, TAC bünyesindeki takımların oyunlarda kullandığı replikaların FPS limitleri bütün takımlar için aynı diye biliyorum.  ve bildiğim kadarıyla bizim FPS limitlerimiz sizinkilerin üstünde.
dmr 500fps, sniper 600fps , seri 400 fps olarak oynuyoruz. ben şahsen  bizim fps limitlerimizden memnunum, oynadığımız arazi icabıda bu FPS lerle oynamak daha mantıklı. Zaten Borderwar yada Berget kurallarına bakarak baz almıştık. hangisiydi hatırlamıyorum.

aidat ne kadar  bilmiyorum belki bizim grubumuzun aidatından daha yüksektir. yüksek ise zaten  bazı arkadaşlar bunuda sorun edecektir. Ne gerek vardı zaten oynuyoruz kendi aramızda  Pazar günleri. ki yanlış anlaşılmasın,  Derneğin başındaki insanları arkadşaları tanımıyoruz, bazı insanlar tanımadığımız bilmediğimiz  insanlara bu parayı neden gönderelim derler. normaldir. herkesin airsoft a bakış açısı aynı değil malesef.

bunlar aklıma gelen ilk 2 soru işareti diyebilirim.

Bit Pazarı konusunda neden Dernek üyesi olmayanların dışarıda kaldığını şahsen pek anlayamadım. Türkiye de zaten airsoft olarak  tek portal burası, zaten dernek üyesi olmayanlar forum da bazı bölümleri göremiyor, keşke dernek üyesi olmayanlarada açık kalsaydı, en azından çevreye yayılması açısından iyi bir portal burası, bu değişiklik şuan kibarca ya derneğe üye olun yada gidin başka yere demek oldu bize. dediğim gibi Sağlık olsun :)




Aslan merhaba...

Daha önceki oynayan arkadaşlar veya grubun önderleri şuan oyunlara katılıyor mu? Veya bu arkadaşların sizlere ilettiği süre gelen durumu siz hiç değerlendirdiniz mi?
Grubun kurucuları veya Antalya airsoft ekibinden forumu kullanmayan arkadaşlar var mı? Kullanmıyorsalar nedeni nedir.

NOT:Bu sorduğum soruları emin olun tartışma çıkarmak için değil sizleri tanımak ve bizler hakkında ne düşündüğünüzü bilmek için sordum.

Evet Fps değerlerimiz farklı. Bu forumda hiç oyun ve organizasyon kurallarımıza baktınız mı. Fps değerleri öyle arada uçurum yaratacak kadar büyük değerler olmamak ile birlikte belki sizlerden önce sizin arazinizde de oyun oynamış biri olarak gözle büyütecek kadar ne avantaj nede dezavantaj göstermeyeceğini düşünüyorum.

Aidatlarımıza gelince aslında amacımız bir kazanç elde etmek değil. Türkiye nin ilk kurulmuş en köklü ve sağlam alan bu platformun temel ihtiyaçlarını karşılamak için temsili olarak alınan yıllığı 60 tl ücret.  Ayrıca kimsenin derneğe üye olma mecburiyeti de yok. Derneğin başındaki insanlarla sizler sürekli forumda iletişim halindesiniz. Belki farkında değilsiniz. Ne yöneticisinden ne üyesinden kimseden zarar görmediğinize eminimdir.  Bizde Gaziantep olarak kendi aramızda oynuyoruz. Bu platformun bir parçası olmak bizlere hiç zarar vermedi. Aksine büyük faydalarını görüp güzel dostluklar kurmamızı sağladı ve buna da devam ediyor. TAC bünyesinde bulunan oyuncuların büyük çoğunluğunun airsofta bakış açışı aynı. Farklı olanlar zaten sıyrılmakla birlikte diğer tarafta bizim bakış açımızı benimsemeye başlıyor. Büyük bir aile olabilmenin en temel özelliği bu sanırım.

Bit pazarına gelince. Dernek üyesi olmayanların Bir pazarını kullanmasında bir sıkıntı yok. Bizler yönetim olarak belli kuralları derleyip toplamak ve bunları uygulamak zorundayız. Bu kurallardan biride kıdemli üye bölümünü kapatmak oldu.  Doğal olarak bu bölüm kapandığında bit pazarını kullanımı da kapanmış olacak.  Antalya için alınmış bir kural olarak düşünmeyin. Yılarını foruma ve TAC bünyesine vermiş arkadaşlar da var aramızda.  Senin de Söylediğin gibi Türkiye de airsoft olarak tek portal demeyelim ama en sağlam, köklü ve kuralları olan portal burası. Bizlerde bu portal da ki insanları hem korumak hem de haklarını gözetmek zorundayız.  Sizlerin de bu konuda bize anlayış göstermesini bekliyoruz.  Çevreye yayılma bizim kültürümüzü benimseyen kişiler le olması da tek talebimiz.


Erdoğan

Evet bahsedilen önceki arkadaşlar aktif olarak oynuyorlar ve önde gelenlerimiz.    Aslan değiliz yazmış ama ben kurucu üyelerden biriyim.   Aynı zamanda Aslan Gökhan ve bende  Antalya Airsoft Grubunun kaptanlarındanız.

Antalya airsoft iki  grubun birleşmesiyle  kuruldu.  İki grup da   forumda  atışma yaşamış yada başka birşeylerden  TAC a pozitif bakmıyordu.    Benim  foruma üyeliğim dışın da da herhangi bir  bağ yoktu.  Şamil beni arayana kadar da  1 2 sene hiç bir yeri göremeyip genede başka Antalyalı  airsoftu arıyordur diye  ay da bir açıp  bakıyordum.

Şamil arayıp aa  Antalyada  aktif oynayan varmı diye  konuşmaya başladık. Konuşmanın özeti kurallardaki farklar ve ortak noktalardı. Ne kadar aynı  olursa da Türkiye içinde şehirler gruplar arası oyunlar o kadar kolaylaşır. Birlik beraberlik artar. Amerikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok. Dedik. Bizim oyun alanı yapımız ve Antalyada ki mevcut  tecrübe bilgi ve imkanlara göreydi bizim farklı kurallar ve sınırlar.  Zamanla daha yakınlaşırız dedik.  Şuan da  fps dışında neredeyse farklı bir oyun kuralımız yok.  Tek ciddi farkımız bizde  21 yaş altı oyuncu kabülü yok.   

Hatta o dönem ben İstanbula oyuna geldim  yağmur yüzünden oynayamadım.   Tanışamadık.

Uzun zamandır forumda olduğumdan ötürüde War winds de  B takımındaki bir çok oyuncuyu (forumda aktifse) ismen  tanıyordum tamir upgrade vb bir konuda mesajlajmıştık yada  ikinci el alışveriş yapmıştık. Böyle olunca da  çok hızlı bir şekilde kaynaştık. Oyunda da çok uyumluyduk.

Forum TAC ın  a olacak b olacak denirse   olacaktır. Bizim saygı duyarız. 

Bu kural değişikliği mantığı ne bilmiyorumda.  Türkiyede  bir sürü  grup var. Çoğuda  dağınık  kuralsız bilgisiz.  airsoftturkey.com dışında da başka bir platform yok benim bildiğim.  Airsoft İstanbula üye olmuştum ama  aktif değiller.  TAC ın görev edinip  millete yön gösterici olması gerektiğini düşünüyorum. Youtube da  iki video seyredip  uçanı kaçanı vuran herşeyi yapabilen  tipler üremesinden ise  forum üzerinden öğrenilmesi bence çok  önemli. Misal Geçen hafta  Ispartadaki oyuncular oyuna geldiler.   3 4 kişilerdi. Birsürü bilgi ihtiyaçları vardı. Foruma üye olun  çok faydasını görürsünüz boş alışveriş yapmaz kural vb altyapı oluşturursunuz diye yönlendirdim. Geçen sene aynısını Denizli takımı ile oyna gittimizde  söyledim.  Hatta adamlara bizim ve sizin kurallarıda aynen yolladım.  Ortak altyapı oluşsun diye.


Bit pazarının herkese açık olmasını isterim ben. Bana göre Türkiyede airsoft bu sayede gelişiyor.  4 Sene önce  ben fbok daki gruplaran İzmirin eski kaptanı  Hakan Gencer e  birşeyler satmıştım.  Çok güzel muhabet ettik.  O muhabet ilede biz İzmire oyuna gittik onlar geldiler.   Warwinds vb yada İkinci el satışlarda hep haberleşiyoruz beraber hareket edelim diye.  Hatta Hakan abi airsoftu bıraktı. Buna rağmen Antalya ya geleceğinde yada burdan bireşy oldumu arıyor ve paslaşıyoruz.  Yukarda bahsettim  forum içi alışverişlerim yada bilgi paylaşımlarıyla diğer iller ilede bu ileşitimleri kuruyoruz.   

Uzun vade de Borderwar  Berget Warwinds vb gibi organizasyonlarda  gideceğiz.  Muhtemelende  forumdaki arkadaşlarda orada olacak.   Milletin yani bütün Türkiye nin bir şekilde iletişimde  olması  TAC forumu sayesinde gerçekleşiyor.  Bu yüzden  kısıtlamalara gidilmemesi yada  başka alternatifler yaratılması  çok güzel olur.

Niye TAC a katılmıyorsunuz o zaman derseniz. Antalya Airsoft Grubu olarak dernekleşiyoruz.   Ne kadar çok beraber hareket eden Dernek ve grup olursa  Türkiyede airsoftu daha iyi yerlere getiririz diye düşünüyorum.

Misal  Kuşadası Spor Klübü   2. Türkiye çapında oyununu düzenliyorlar.  Açıkladıkları tek kural sınırsız  HICAP  :smiley61:


Meşur fps farkımızda şöyle: Bizim kurallarımız ile  TAC oyun kuralları  üç aşağı beş yukarı aynı. FPS deki fark a bakarsak da siz bizden daha tehlikeli oynuyorsunuz.  Bizim atış mesafelerimiz  neredeyse  sizin iki katınız.  Yıldız  olayıda birden beş e kadar basit bir rütbelendirmemiz var. Oyuna yeni başlayan oyuncu illa tek tek aeg le oynamak zorunda. Tecrübelendikçe de  yıldız alıp  lmg dmr sniper oynayabilir.  Oyunlara kabul de.  İpini koparan gelemez.  İki tane misafir setimiz var. İlk önce aramızda oynatıp.  Başlayacaksa  ona göre  yönlendiriyoruz. Beğenmedimiz adam oldumu da  airsoft hayatı bitiyor.

AEG   
Max. FPS: 400 (0.20gr'lık BB ile veya eşdeğer jul seviyesinde farklı ağırlıklarda BB ile)  ile Seri oynayabilir. (  En az 1 yıldızlı oyuncu olmak gerekir.)
Max. FPS: 420 (0.20gr'lık BB ile veya eşdeğer jul seviyesinde farklı ağırlıklarda BB ile).  Üçlü atış yapabilir. (  En az 1 yıldızlı oyuncu olmak gerekir.)
Max. FPS: 450 (0.20gr'lık BB ile veya eşdeğer jul seviyesinde farklı ağırlıklarda BB ile).  Tek tek atış şeklinde oynanabilir. (  En az 2 yıldızlı oyuncu olmak gerekir.)
Atış Alanı: 20 metre dışı

Lmg
Max. FPS: 450 (0.20gr'lık BB ile veya eşdeğer jul seviyesinde farklı ağırlıklarda BB ile).
Atış Alanı: 30 metre dışı
*   Drum sınırı: 2
*   LMG olmayıp ta tambur takılarak kullanılan modeller (M4, AK47 vb.) kabul edilmez.

DMR
Max. FPS: 500 (0.20gr'lık BB ile veya eşdeğer jul seviyesinde farklı ağırlıklarda BB ile). 3 ve üzeri yıldızlı oyuncular için tek tek atmak şartı ile  DMR oyuncaklar ile oynayabilirler.
Atış Alanı: 30 metre dışı
* Dürbünle oynanmak zorundadır.

SNIPER
Max. FPS: 550-600 (0.20gr'lık BB ile veya eşdeğer jul seviyesinde farklı ağırlıklarda BB ile) (  En az 3 yıldızlı oyuncu olmak gerekir.)
Atış Alanı: 40 metre dışı


21
Duyurular / Ynt: Bit Pazarı duyurusu
« : Ocak 18, 2020, 19:34:07 »
Biz ne olacaz?

22
Dernek Duyuruları / Ynt: 5.Dönem Dernek Seçimi
« : Ocak 16, 2020, 22:46:10 »
Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

23
Duyurular / Ynt: 216.Alay’a yeni katılım
« : Ocak 11, 2020, 10:24:10 »
Hayırlı olsun. Antalya ya da bekleriz.

24
Hayırlı olsun. Antalya ya da bekleriz.

25
Duyurular / Ynt: ADOS'a Taze Ekmek
« : Ekim 19, 2019, 14:02:02 »
Hayırlı uğurlu olsun.

26
Duyurular / Ynt: 216. Alay kaptan değişikliği
« : Ekim 15, 2019, 17:13:05 »
Hayırlı uğurlu olsun.

27
Hayırlı olsun.

28
Yeni Takım Duyuruları / Ynt: AKSA Takımı Kurulum İlanı
« : Eylül 12, 2019, 14:52:02 »
Hayırlı olsun.

29
Duyurular / Ynt: amatör kaptanlık belgesi
« : Temmuz 01, 2019, 19:46:07 »
Bende  biraz ekleme yapayım. 

ADB (Amatör Denizci Belgesi)  20 değil 24 metreye kadar(12 kişiye kadar sınırıda vardı bir ara)  şahıs teknelerini Türk Karasularında kullanabiliyorsunuz.  Yurtdışınada sürebiliyorsunuz ama yurtdışında kiralama yapamıyorsunuz.

Önce eğitime giriyorsunuz  bir iki saat sürüyor. Hemen çıkışında da sınav oluyor.   Bir milyon denizci kampanyası gibi birşey yapıp  bu olayı çıkardılar. O kadar  yoğun talep varki  sınavlar  2 3 aydan önceden doluyor.

Birde bunun yanında KMT(Kısa Mesafe Telsizci Belgesi) almanız lazım ki  tekneyi sürebilin. Amatör Telsizci Belgesi geçerli olmuyor.

30
Duyurular / Ynt: Dernek Üyelikleri Hakkında
« : Nisan 04, 2019, 21:07:09 »
Bence ihale sana kalır.  Tüh...    :co24:

Sayfa: 1 [2] 3

Top Posters ezBlock

Fahrenheit
Posts: 883
KorkmaZ
Posts: 765
KoMiNiX
Posts: 763
SANCAKTAR
Posts: 502
Aydolan
Posts: 430
Powered by EzPortal