Kullanıcı

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Reklam Alanı

vxuyjdpjdbkhljd.jpg

İstatistikler

Members
Total Members: 1309
Latest: Quinzi
New This Month: 8
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 17538
Total Topics: 2122
Most Online Today: 332
Most Online Ever: 2825
(Eylül 14, 2025, 23:41:11)
Users Online
Members: 2
Guests: 324
Total: 326

Anket

Yeniden Düzenlenmeli?

Evet
11 (28.2%)
Hayır
27 (69.2%)
Kararsız
1 (2.6%)

Toplam Oy Verenler: 39

Gönderen Konu: FPS/JOULE Değişiklik Önerisi Hk. (Açıklamayı okuyunuz.)  (Okunma sayısı 4856 defa)

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MustRed

Ynt: FPS/JOULE Değişiklik Önerisi Hk. (Açıklamayı okuyunuz.)
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2026, 01:30:01 »
CQB oynamak istediğimizde M90 yay takmak yeterli olsun.

DMR oynarken ise adam LMG ile aynı güç ve aynı menzilden 5000 BB yi üstüme basamasın.

Son sözlerim bu kadar. :')     :co24:

cnsipnpyakmiogn.png

Çevrimdışı alicancet

« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2026, 01:31:01 »
Alıntı
Yurt dışı bir çok forumda ve Türkiye şartlarında FPS/Joule limitinin diğer oyun topluluklarına göre biraz düşük kaldığını gözlemledim.
FPS limitinin performans göstergesi olduğundan haberdar değildik. Yüksek fps = daha iyi airsoft olarak not aldım.

Alıntı
Tecrübeli oyuncularda bana hak vereceklerdir ki
Hayır.

Alıntı
hali hazırda satılan tüfekler ile m90 yay takıldığında 330 FPS  altında kalmak biraz zor.
assault oynamak kolay.

Alıntı
Örneğin ben tekli atışta 340 FPS/1.08j alırken oto atışta 300FPS alıyorum
10m altında oto zaten yasak, illa kural ihlali yapmak isterseniz 5 metrede LMG ile friendly de tarayabilirsiniz.

Alıntı
Yakınımızda Novritsch SSG11 kullanan ve 550FPS / 2.81j e düşüren birisi var ve rüzgardan etkilenmemek için 0,48 Gr BB kullandığında 350 FPS'e düşüp BB karşı takımın oyuncusuna 3 iş gününde ulaşmaktadır  :D .
0.20 ile oynayabilir hedefe varış süresindeki 0.4 saniye farkı beklemek istemiyorsa.

Kakara kikiri bir kenara, makul bir öneri göremedim. İstediğiniz sınıfın fps'sini istediğiniz kadar arttırabilirsiniz, hiç bir sıkıntı yok. Tek şart aynı oranda minimum angajman mesafesini arttırmak olacak.

Akabinde avantaj dezavantaj şu bu tartışmadan önce midcap kullanımı elenmediği sürece oyun kalitesi, gerçekçilik şu bu masaya getirmenin çok bir anlamı yok.

Hatta kuyuyu iyice bulandıralım, bence LMG dışında bütün sınıflar semi atışa mahkum bırakılmalı.

Not almanız güzel fikirlere önem verdiğinizi gösteriyor bu teşekkürler.

Makul bir öneri görememeniz şaşırttı açıkcası, benim için sorun değil sadece kendimi düşünerek söylemiyorum bu fikirleri genelde kimle konuşsam bu durumlar değişse güzel olur gibi konuşuluyor o yüzden sizlere açmak istedim konuyu.

Türkiye şartlarında herkes upgrade için ücret ödeyemeyebilir, insanlar sadece tüfek alıp oyuna geliyor ekipman donanım vs alamıyor bazıları. Adam CQB oynamak istiyor örneğin m90 yay takıyor bazen biliyorsunuz tüfeğin yanında yedek m90 yay geliyor, tüfek 340 345 e düşüyor arkadaşlarımızı mağdur etmemek açısından düşünülebilir bence.

Ekstra olarak şunu da eklemek isterim, military sim. Diyoruz bazen atış geldiğinde adam hissetmiyor, örneğin geçen hafta bir oyunda popoma diken batıyor zannettim meğer vuruluyormuşum. Canı acıyan adam da ekipmanını tam giymeli yüz maskesine kadar giyiyoruz bazen. Tartışılacak çok konu var aslında bir diğer örneği de meskun mahalde oto atamaz CQB ler gibi, gerçek dışı tamamen adam gerekirse o odaya girerken her köşeye 10 mermi sıkarak girmeli, Ankara da ilk oyunumda sadece tabanca oynarak bile neler yapabildiğimi gördüm hem de daha dün bu spora fiilen başlamış olmama rağmen. Tabi bunlar farklı konular şimdilik konumuzdan sapmayalım. Konuşurken ve tartışırken de birbirimizi incitmeyelim.  :smiley42:

Öncelikle temel dayanaklarından birinin maddi kaygılar sebebiyle replikalarına upgrade yapamayan kişilerin oyun keyfine  dayanan bir konu başlığı altında 'canı acıyan kişi tam ekipman oynasın ' söylemi bana kalırsa ana fikirle çelişmekte .Şu an Tac bünyesinde ki mesafe ve fps kurallarının bir çoğu hala biz Kt üyelerinin bir kısmı tarafından tam anlaşılamayabiliyor bu nedenle her organizasyon öncesi kaptanlar tekrar tekrar uyarılarda ve hatırlatmalarda bulunma gereksinimi duyuyor, Durum böyleyken mevcut kurallarda ki değişikliklerin oturtulmaya çalışan temel bilgilerde karışıklığa sebep olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu hobiyi yapan herhangi birinin can yanmasını dikkate alacağını düşünmüyorum ki kurallar uf olmamızdan kaynaklı değil olabilecek ciddi yaralanmaların önüne geçebilmek adına uygulanıyor. Ki baktığımızda büyük ya da küçük her oyunda hemen hemen bu durum ne yazık ki başımıza geliyor. Bazı konularda heyecanın değil tecrübenin yanında olmak ömrü uzatır diye düşünüyorum  :smiley70: :smiley70:

Çevrimdışı Trigun

« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2026, 10:52:10 »

DMR 20 Metre         : 0,20 Gr. 450 FPS / 1,88 Joule ---> 0,20 Gr. 500 FPS / 2,32 Joule

uuu, DMR FPS artışı istişaresi, alırım bi dal.

« Son Düzenleme: Ocak 09, 2026, 10:54:10 Gönderen: Trigun »

Çevrimiçi Ayzer

« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2026, 15:35:03 »
Benim görüşüm ise şu şekilde;
* LMG ve CQB hariç başka sınıfların seri atmaması (10metre altı seri yasak kuralı devam)
* Şarjör başına 30-40 bb sınırlaması gelmesi

Respect Few, Fear None

Çevrimdışı Yeşil Tahsildar

« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2026, 08:47:08 »
CQB oynamak istediğimizde M90 yay takmak yeterli olsun.

DMR oynarken ise adam LMG ile aynı güç ve aynı menzilden 5000 BB yi üstüme basamasın.

Son sözlerim bu kadar. :')     :co24:

Dostum merhaba.
Bende bu kadar konuşmanın üzerine kendi fikrimi ilave edeyim.
Bir oyuncu hevesle aldığı ilk oyuncağın DMR olmasını istedi fakat bir oyuna gitti ve burada DMR oynanmayacağını gördü ve sırf o oyun için sadece yay değiştirerek CQB ye çevirmek istedi.(maddi durum VS.)
Şimdi elinde 1.5 m lik oyuncağı sırf yay taktı diye 330 fps e düşmesini beklemek ve CQB gibi oynamak zaten mümkün değil.
Bir kere DMR platformuna uygun oyuncakla CQB oynamak zaten uygun değil.
Bir de Assoult platformundaki bir oyuncağı da sırf daha iyi oynanacağını düşünerek fps artışı yaparak DMR gibi kullanmak da uygun değil.
SICARIOS Airsoft Team

Çevrimdışı KoMiNiX

• Forum Admin
  • S.A.T.
  • Airsoft Profili
  • Total likes: 490
  • TAC Dernek Başkanı
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/seymenlerairsoft/
  • Doğum Yılı: 1986
  • Ad Soyad: Şamil EFE
  • Telsiz Kodu: TB1PSI
  • Takım Kodu: ST10
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2026, 23:08:11 »
Benim görüşüm ise şu şekilde;
* LMG ve CQB hariç başka sınıfların seri atmaması (10metre altı seri yasak kuralı devam)
* Şarjör başına 30-40 bb sınırlaması gelmesi

olmuyor Ayzer, sen auto atışı kaldırdığın an herkes dmr oynar. 400 semi atacaksam 450 semi atarım.

30-40 bb kısıtı da şarjör teminine takılıyor. İncık gıncık modeller için bireysel getirmek iyice zorlaştı. Hayaller low-cap gerçekler mid-cap
Savaşlar silahlarla yapılır ama insanlarla kazanılır. Zaferi getiren şey, emirlere itaat edenlerin ve onlara komuta edenlerin ruhlarıdır.

Çevrimdışı Radek

« Yanıtla #21 : Ocak 11, 2026, 01:46:01 »
CQB fps arttırılması yaralanmaları arttırır bence 330 yeterli.

DMR 475 FPS olsun  ;)

Keşke Midcapleri Lowcap'e çevirecek bir BB takozu olsa. Lowcap dengesizliğin çözümü.

Oyunlarda oto yasaklanması da dengeyi çok bozuyor bence, assault sınıfını zayıflatıyor.

Çevrimdışı Fahrenheit

• W.S.A.T Takım Kaptanı Forum Modaratörü
  • W.S.A.T.
  • Airsoft Profili
  • Total likes: 304
  • 9 canın olsa da en çok 8 defa kaçabilirsin ölümden
    • Profili Görüntüle
    • W.S.A.T
  • Doğum Yılı: 1982
  • Ad Soyad: Erdoğan
  • Telsiz Kodu: TB8PAE
  • Takım Kodu: WSA
« Yanıtla #22 : Ocak 12, 2026, 17:03:05 »
benimde hazır konu açılmışken başka bir sorum var.

bazı sniper larda full trust kitler var ve 6mm bb haricinden daha büyük çapta bb kullanıyorlar. bunun ile ilgili bir aksiyon alacak mıyız.

Çevrimdışı Codeye

« Yanıtla #23 : Ocak 12, 2026, 18:02:06 »
DMR 475 FPS olsun :)

Ama DMR sınıflarındaki kontrolleri arttırmalıyız. Min 450mm iç namlu uzunluğu gibi bir kısıtta getirilebilir.
HPA'larda mekanik engine kullanım zorunluluğu (Redline - Kythera) gibi auto özelliği olmayan ve pil kullanmayan engineler.
AEG'lerde mosfetle ben autoyu bu oyunluk kapattım DMR'yim sonra diğer oyunda Assoult'a döndüm şeklide olmayacak bir kısıt konulabilir.
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2026, 18:12:06 Gönderen: Codeye »

Çevrimdışı byb

« Yanıtla #24 : Ocak 13, 2026, 02:22:02 »

bazı sniper larda full trust kitler var ve 6mm bb haricinden daha büyük çapta bb kullanıyorlar. bunun ile ilgili bir aksiyon alacak mıyız.

Çap önemsiz; gramaj ve çıkış hızını biliyorsak jul hesabı yapılır. Kontrolü yapan ekibin bolt-action replikalarda böyle modifikasyonların olabileceği hakkında bilgilendirme yapılabilir dikkat etmeleri için.

Bilerek bu konuda yalan söyleyip krono kontrolünde kurnazlık yapan çıkarsa da uyarısız süresiz men tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı Fahrenheit

• W.S.A.T Takım Kaptanı Forum Modaratörü
  • W.S.A.T.
  • Airsoft Profili
  • Total likes: 304
  • 9 canın olsa da en çok 8 defa kaçabilirsin ölümden
    • Profili Görüntüle
    • W.S.A.T
  • Doğum Yılı: 1982
  • Ad Soyad: Erdoğan
  • Telsiz Kodu: TB8PAE
  • Takım Kodu: WSA
« Yanıtla #25 : Ocak 13, 2026, 09:07:09 »

Çap önemsiz; gramaj ve çıkış hızını biliyorsak jul hesabı yapılır. Kontrolü yapan ekibin bolt-action replikalarda böyle modifikasyonların olabileceği hakkında bilgilendirme yapılabilir dikkat etmeleri için.

Bilerek bu konuda yalan söyleyip krono kontrolünde kurnazlık yapan çıkarsa da uyarısız süresiz men tavsiye ediyorum.

çoğu chorona da bb çapı ve ağırlığı seçilebiliyor. 0,20 de deki karşılığına tekabül edilecek limit olurak baz alınır.
bu kurallarımızın arasına eklemek lazım.

Çevrimdışı byb

« Yanıtla #26 : Ocak 13, 2026, 10:24:10 »
Kurallarda zaten jul değeri belirtilmiş, uyulması gereken o.

Çevrimiçi SANCAKTAR

• DERNEK ÜYESI
  • Griffin
  • Airsoft Profili
  • Total likes: 256
  • Halı, Kilim, Time Travel
    • Profili Görüntüle
    • Bassana bişiy deniycem
  • Ad Soyad: Suat SANCAKTAR
  • Takım Kodu: TUR09
« Yanıtla #27 : Ocak 14, 2026, 01:10:01 »

Full thrust kit ile chrono başına gelindiğinde görevlinin loaderindeki 0,20 bb ile şarjör dolumu olur mu ya da atış yapılabilirmi diye düşündüm sen böyle yazınca. Biri denediyse paylaşabilir mi ?

Başkan başka bir durum TAC41 modellerde de var. Besleme rampasında sürekli 19bb tuttuğu için chrono ölçümünde özellikle o rampa boşaltılmazsa şarjöre kaç gr koyulursa koyulsun rampadaki 19bb yi sırayla atar.
aramızda pek sistemi kandırmak isteyen çıkacağını düşünmüyorum.

Çevrimdışı Aydolan

• Antalya Airsoft
  • Takımsız Üye
  • Airsoft Profili
  • Total likes: 131
  • Antalya Airsoft
    • Profili Görüntüle
    • http://www.antalyaairsoft.com
  • Doğum Yılı: 1990
  • Ad Soyad: Aydın
  • Telsiz Kodu: TB4PAN
« Yanıtla #28 : Ocak 14, 2026, 11:44:11 »
Konu  fps için uygun yay yüzünden açılmış.  FPS değişimi için yay şart değil.  Bu teknik servisinizin yetkinliği ile de alakalı.     FPS değişimi için öncelikle  silindir değişmeli.  Artırılacaksa  silindir delikleri azaltılır yani kapalı silindire geçilebilir. Azaltılacaksa daha çok delikli silindire geçilir. Yada oyuncaklar 6.05 iç namluyla geliyor.   6.01 , 6.03 namlu takılıp fps artırılabilir.  Hatta hiç gearbox açılmaz evde bile yapılır. Bu daha iyidir oyuncak daha az yorulur. Pil tüketimi daha az olur. Motor daha az ısınır.   Artık gelmiyor ama oyuncağın pil ucu Tplug değilse tplug a çevrilir. FPS ve rof artabilir. Bunun konusu ve test sonuçları forumda var.   90 lık yay değilde 80 lik 85 lik takılır.  Olmuyor diyorsa teknik kendi sattığı malzeme olmuyordur. Elinde yoktur olmuyor der.  başka markanın yayı ile de olabilir. Düşük yay takıp fps power ring veya metal pul ekleyip de fps artırabilir.  Seçenek sonsuz.  Bunun için fps kuralı artırılmaz.   Hiç bunlara gerek olmadan KWA marka oyunca alınıp.  Dipçik borusundan tornavidayla yay değişen modellerden alınabilir  hatta onların alyanla fps değişlimi (+ - 25 fps) olan modeller ide var.  Evde hatta oyundan önce ayak da bile yay ve  fps değiştirebilirsiniz.  Hobiye başladığımda forumu okuyunca  ne ve nasıl malzeme almam gerektiğine daha doğru karar verebildim. 10 senedir aynı marka model oyuncak ile oynuyorum. Her ihtiyaca da karşılık verebiliyor. Zamanla Gearbox ve dişliler dışında çoğu şeyini değiştirdim tabi. Çok kolay yay değişimi  30-120 şarjör geri tepme vb vb vb.  Forumda bunları konuşmak sormak çok iyi sonuçlara yol açıyor emin olun.

Tek de 340 seride 300 atması oyuncak da problem var demek. o kadar fps farklı olmaması lazım. 

FPS kurallarına gelirsek. Doğru  Upgrade ile 400 fps oyuncak   450 dmr ve 500 sniperı kolaylıkla avlar. Dmr ve sniper fpsleri artırılabilir ama sahasına göre. M4 e dürbün takıp fps yükselten DMR sınıfı diye oynuyor. Bu saçma oluyor. DMR ye BB sınırı  low cap sınırı  ve boyut standarttı getirmek şart.

Ama 450 fps LMG artık ciddi avantajlı. Teknoloji ilerlemeler ve memlekette her şeyi bulabilme imkanları arttıkça LMG korkunç güçlendi.   Şarjörsüz 5kg veya 6kg ye çıkarılıp   ROF u da 10  düşülmesi lazım ki diğer oyuncakların avantaj dezavantaj dengesine girsin.

Tabi bu fps sınır konuşmaların hepsi oyuncakların ideal upgradeli olmasına göre. Çok iyi upgradeli oyuncak yüksek fpsi tanımaz. Hatta iyi sporcu, kondisyonlu stok oynayan arkadaşlar pahalı çok uzağa atanları her zaman avlar. Daha tersini göremedim.  Para şokomel sonuç olarak.    PDI ve MAxx takılı 330 veya 400 fps bir oyuncak. Sadece yay vb ile 450 dmr lmg veya 500 sniper dan daha uzağa isabetli atar.    Hatta tabancalar bile atıyor.  FPS değil teknik vasfa odaklanmak lazım. Herşey de parayla değil. Çok iyi upgradeli veya pahalı marka oyuncağın  namlusu temizlenmez bakımı yapılmaz  3 4 bin atışdan sonra bucking i değişmezse de gene birşey fark etmez.    Sucuların kullandığı teflon band ve orta yumuşak bir silgi ile  stok oyuncağınıza vakit ayırarak korkunç performans artışları yaşayabilirsiniz. Bu bilgiler içinde Türkiye de ki en vasıflı platformda bu forum.

Çevrimdışı KoMiNiX

• Forum Admin
  • S.A.T.
  • Airsoft Profili
  • Total likes: 490
  • TAC Dernek Başkanı
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/seymenlerairsoft/
  • Ad Soyad: Şamil EFE
  • Telsiz Kodu: TB1PSI
  • Takım Kodu: ST10
« Yanıtla #29 : Ocak 14, 2026, 12:10:12 »

Full thrust kit ile chrono başına gelindiğinde görevlinin loaderindeki 0,20 bb ile şarjör dolumu olur mu ya da atış yapılabilirmi diye düşündüm sen böyle yazınca. Biri denediyse paylaşabilir mi ?

Başkan başka bir durum TAC41 modellerde de var. Besleme rampasında sürekli 19bb tuttuğu için chrono ölçümünde özellikle o rampa boşaltılmazsa şarjöre kaç gr koyulursa koyulsun rampadaki 19bb yi sırayla atar.
aramızda pek sistemi kandırmak isteyen çıkacağını düşünmüyorum.

Biliyorum, bende de var TAC41, o besleme olayıda çok uyuz. Ne gerek var oraya 19 bb doldurmak anlamadım.
Savaşlar silahlarla yapılır ama insanlarla kazanılır. Zaferi getiren şey, emirlere itaat edenlerin ve onlara komuta edenlerin ruhlarıdır.

+- Top Posters ezBlock

KoMiNiX
Fahrenheit
KorkmaZ
SANCAKTAR
Aydolan