Kullanıcı

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Reklam Alanı

asekktuhhlhtlsl.png

İstatistikler

Members
Total Members: 4199
Latest: Quzmoo
New This Month: 17
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 17175
Total Topics: 2021
Most Online Today: 564
Most Online Ever: 1933
(Ocak 16, 2023, 05:48:05)
Users Online
Members: 5
Guests: 558
Total: 563

Gönderen Konu: Forum Üyeliği ve Kardeşler Takımına Başvuru  (Okunma sayısı 50371 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yönetim

Forum Üyeliği ve Kardeşler Takımına Başvuru
« : Şubat 26, 2019, 05:20:05 »
Merhaba; Aramıza hoş geldiniz!

TAC’ın TANIMI VE OLUŞUMU:
TAC (Turkish Airsoft Club); Türkiye'de hali hazırda 10 şehirde, 30'dan fazla takımıyla düzenli olarak Airsoft (askeri simülasyon) organizasyonları düzenleyerek yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerde bulunarak; Airsoft hobisini her yönüyle icra etmeye çalışan oyunculara kılavuz olma gayretinde bulunan gönüllü oyuncuların yürütmekte olduğu bir kulüptür. Kulübün çatısı altında www.airsoftturkey.com forumu ve Tüm Airsoft Derneği bulunmaktadır. Bu topluluk bir süre hobiyi imkanlar dahilinde geliştirip, 2008'de Tüm Airsoft Derneği'ni kurarak, Airsoft kültürünün tohumlarını da ekmiştir. Hem bu çok yönlü hobiyi icra etmekte, hem de kulübe katılacak yeni oyunculara kılavuz olacak şekilde birikimlerini siz değerli oyuncu adaylarına paylaşmaktadırlar.

TAC, 2008'de hobiye gönül vermiş üstatlarımızın bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Bu bağlamda Türkiye'nin ilk Airsoft topluluklarından.

AIRSOFT HAKKINDA:
Airsoft oyuncaklar, 6 mm çapında plastik boncukları genellikle elektrik enerjisini hareket enerjisine dönüştürerek hedefe atan bir sistemden oluşan replikalardır. Ateşlilere dönüştürülmesi mümkün değildir, dolayısıyla yalnızca Airsoft hobisine hizmet ederler. Öte yandan Airsoft oyuncaklar, forumu okudukça fark edeceğiniz üzere yalnızca sahada oynanan oyuna hizmet eden, hobinin küçük bir parçasını oluşturan araçlardır

Hobiyi ilk bakışta tanımlarken;
1.   Sahada oynanan oyun için sarf edilen efor hasebiyle iyi bir hafta sonu sportif aktivitesi.
2.   Oyun içindeki senaryolarda size ve ekibinize düşen görevler itibariyle role play aktivitesi.
3.   Bireyselliğin son planda olması göz önünde bulundurulunca çok iyi bir takım disiplini.
4.   Replika ve ekipman çeşitliliğinin uçsuz bucaksız olmasıyla son derece kapsamlı bir koleksiyon hobisi.
5.   Replikalarda yapılacak pek çok varyasyonda geliştirme ve onarım imkanlarıyla el ve mekanik becerileri geliştiren öğretici bir hobi.
6.   Amatör telsiz, dağcılık ve sivil olarak ulaşabildiğimiz bili mum askeri disiplinlere yönelim sağlaması bakımından disiplinler arası zenginlik sağlayan üst düzey bir meşgaledir.

TÜM AIRSOFT DERNEĞİ HAKKINDA:
2008'de faaliyetlerine başlayan derneğimiz, bu süreçte devletle ilgili tüm resmi temaslarıyla hem ülkemizde hobinin resmi olarak tanınmasını, hem de organizasyon yapacağımız bölgelerde kolluk kuvvetlerimiz ile kusursuz diyaloglar kurabilmemizi sağlayarak hobinin devlet nezdinde resmiyetini sağlayan öncü bir oluşumdur. Öte yandan bir spor faaliyeti olarak Airsoft dernek üyeliği kimliği ile icra edilmesi, hobide kullandığımız ekipmanların gerçek askeri ekipmanlara benzerliği sebebiyle oluşabilecek yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla kilit rol oynamaktadır. Boşuna dememişler, devletin resmi dili evrak-belgedir diye. Ayrıca derneğimiz bünyesinde görev alan gönüllü oyuncularımız; devletimizin talebi doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı kurumlarımızın yakın-orta mesafe muharebe eğitimlerinde Airsoft replikalarını kullanabilmeleri için zaman zaman görev almış ve kolluk kuvvetlerimizin eğitimlerinin niteliğini arttırabilmek adına çalışmalar yapmışlardır.

Derneğimize bağlı otuza (30) yakın takım mevcuttur. Airsoft ‘un en cazip yönlerinden biri de bu aslında. Her takımın kendine has hikayeleri, gece oyunlarında anlatılan hatıraları, mangal başında yad edilen anıları, sık sık toplanıp organizasyon dışında da bir araya gelerek görüşen üyeleri var. Kısacası her takımın kendine has bir kültürü var. Airsoft bir takımlar arası disiplin olması ve centilmenliği esas alan kurallarla oynanması açısından sosyalliğinizi oldukça arttıracak bir hobi olma özelliği de taşır.
Şimdi bu hikayerlerde yerini alabilmen için sıra sende.

1. FORUM’A ÜYE OLMA
NOT: Forum ana dizininde gördüğünüz üzere çok az içerik bulunuyor. Pek tabii ki bu kadar az içeriğimiz yok. Daha önce söylediğimiz gibi, 2008'den bu yana forum kültürüyle yoğrulan bir camiayız ve bu süreçte deneme / yanılma yöntemiyle pek çok tecrübe edindik. Bu sebeple forum içeriklerini sınıflandırarak bize adım adım yaklaşan yeni üyemize biz de adım adım yeni erişim izinleri veriyoruz. Bu sayede her iki taraf da emeğinin karşılığını almış oluyor.



Görselde en üst dizindeki "Kayıt ol" butonuna tıklayıp kayıt sekmesini açıyoruz.




Üyelik sözleşmesini okuyup, "Üyelik sözleşmesinin koşullarını kabul ediyorum ve en az 13 yaşındayım." beyanını, eğer bu koşullara uyuyorsak tıklıyoruz.



Kayıt formunda istenen bilgileri mümkün mertebe eksiksiz olarak dolduruyoruz.




Sosyal medya adreslerinizin yazılması zorunludur.

Forum moderatör ve adminleri sizleri sosyal medya  hesaplarınız üzerinden etkinlik bildirimi ve daveti gönderebilirler.
Sizler de bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz.
Formdaki gerekli bilgileri yazıp en alttaki "Kayıt ol" butonuna tıklıyoruz.

Eğer istenen bilgilerde boşluk, hata ve eksiklik yok ise "Kayıt başarılı" mesajını görecekseniz.
Ve artık forumun kayıtlı bir üyesi olmak için gerekli adımları tamamladınız.
Bu aşamadan sonra forum üyeliğinizin Forum Moderatörleri tarafından onaylanması için beklemeniz gerekmektedir.

Hatırlatma 1: Foruma girmek istediğinizde “Hesabınız hala adminin onaylamasını bekliyor.” mesajını alacaksınız.


2. KT TAKIMINA BAŞVURU HAKKINDA:

Hatırlatma 2: Forum üyeliğine başvurduktan sonra size gelen onay maili ile Forum üyesi olunur. Forum üyesi forum’un sadece kısıtlı konularını görebilir.
Bu yüzden; forum’un tüm konularına erişebilmek ve oyunlara katılmak için ilk aşamada  Kardeşler Takımı (KT) üyesi olma zorunluluğu vardır.

Kardeşler Takımı başvurularının iller bazında kabul kriterleri ve oyun davet süreleri değişkenlik gösterebiliyor.
İstanbul Kardeşler Takımına kabuller öncesinde 2 günlük oryantasyon eğitimi bulunmaktadır.

Buna göre; Forum üyeliği onaylanan kişi Kardeşler Takımına aşağıdaki link üzerinden başvuru yapar.

Kardeşler Takımına Başvuru için tıklayın

Yukarıdaki link içinde istenen kişisel bilgilerinizi, iletişim ve sağlık bilgilerinizi doğru yazmakla yükümlüsünüz.
Ekranın en altında hangi ilin Kardeşler Takımına kayıt yaptırdığınızı belirtmelisiniz.
Aynı ekrandan sizi haberdar etmemiz gereken hususlarda bilgilendirme amacıyla "SMS Bilgilendirme" ve "E-Posta Bülteni" bildirimlerini açmanızı rica ediyoruz.

Hatırlatma 3: Buraya girilen bilgiler değiştirilemez. O sebeple "Kaydet" butonuna basmadan önce girmiş olduğunuz bilgileri son bir kez daha kontrol etmekte fayda vardır.
Son olarak cep telefonu vasıtasıyla doğrulama işlemini yapılması gerekmektedir. Olası bir sorunda forum moderatörlerine ulaşabilirsiniz.

Bilgi formunu dolduran kişiler formun devamında 10 soruluk teste girerek 8/10 doğru yanıt vermesi gerekmektedir. Testte başarısız olunduğunda, test 1 saat sonra tekrar aktif olacaktır.

Testi geçen kişiler il bazında ki havuzlarda toplanacak ve bölge KT sorumluları tarafından kişisel bilgileri kontrol edilerek Onaylanması veya Reddi yapılacaktır.
İstanbul başvuruları ise, Oryantasyona kabul veya ret olarak değerlendirileceklerdir.

2-1 İstanbul KT Oryantasyon Süreci

Oryantasyona kabulü gerçekleşen kişilerle İstanbul Kardeşler Takımı Kaptanları “KorkmaZ” nickli Cüneyt Korkmaz ile “Just” nickli Kerem Karatoprak iletişime geçecektir.
 
Kişiye en yakın tarihteki Oryantasyon Eğitim tarihleri ile Dernek hesap numaraları belirtilerek Eğitim ücretinin yatırılması ve eğitim için gerekli olan minimum düzeydeki kılık kıyafet ve malzemelerinin bilgileri iletilerek eğitime katılması istenecektir.

Oryantasyon Grupları 10 – 16 kişi arasında olacaktır. Bu yüzden Kur tarihleri açıklandıktan sonra ödeme yapan kişiler listeye adını yazdırmış olacaktır.
Eğitim günlerinden birine katılmayan kişi bir sonraki Kur’un, katılmadığı eğitim gününe katılabilir.

Hatırlatma 4: Oyunlara katılmak için mutlaka Oryantasyona katılmış ve 2 günlük  eğitimi tamamlamış olmanız gerekmektedir.

2-2 İLK ETKİNLİK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR:

Her şeyden önce ilk organizasyona yüz yüze tanışmak, hobi ortamını gözlemlemek ve ambiyansı görmek için geleceğiniz için almanız gereken ekipmanlar minimum seviyede olacak şekilde aşağıda listelenmiştir.
1- Bir tane iş güvenliği koruyucu gözlüğü,
2- Bir tane Sarı veya Kırmızı reflektörlü yelek,
3- Bir tane düdük,
4- Bileğinizi saran bot veya postal
5- Doğaya uyumlu tonlarda (Kahverengi, Haki, Yeşil ve Bej) kargo tipi pantolon
6- Yine doğaya uyumlu tonlarda gömlek veya tshörte sahip ile gelmeniz yeterlidir.

Airsoft ekipmanlarının büyük bir çoğunluğu yurt dışından ithal ediliyor ve bu sebeple her bütçenin kolayca kaldırabileceği harcamalar olarak yorumlanmayabilir.
O sebeple ilk buluşmanızda minimum düzeyde harcama yaparak gelip tanışmak, oyuncakları denemek, ekipmanları incelemek ve hobinin dinamiklerini sahada gözlemlemek sizin hobiye başlamaya karar vermeniz açısından önemli bir kilometre taşı olacaktır.
   
Ekipman kiralıyor mu? dernek diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.
Derneğimiz profesyonel işleyişini sürdürse de kiralama usulü ekipman vermemektedir. Airsoft hobisinin temelinde herkesin bütçesine göre ihtiyaçlarını belirleyip kendi ekipmanını edinmesi esası söz konusudur.

Bu ihtiyaçlar temelde bir kez alınıp uzunca bir süre kullanılmasının yanı sıra, pek çok hobici keyfi olarak gözüne kestirdiği ekstra ekipmanları almak için indirimler, döviz kuru takipleri peşinde ikramiyeleri, primleri, maaştan artanları nasıl harcayacağını planlar durur. Yine de hobiyi sahada icra edebilmek için bazı temel ekipmanları edinmek yeterlidir, fazlasına yönelmek tamamen size kalmış.

Durum böyleyken başta Kardeşler Takımı kaptanlarımız olmak üzere hobiyi icra eden tüm oyuncular, her kuruşunda emeğiniz olan birikiminizle fiyat/performans kriterlerinden maksimum düzeyde faydalanabileceğiniz en gerekli ekipmanları temin edebilmeniz için ellerinden gelen yardımı yapacaklardır.
Edindiğiniz ekipmanı yıllar boyunca kullanacağınız için satın alırken içinize sinmesi, bizim de hobiye sadık bir arkadaş edinmemiz açısından oldukça önemlidir.

3- TAC KURALLARI HAKKINDA:

OYUN KURALLARI:
https://forum.airsoftturkey.com/2008/index.php?topic=1287.0

FORUM KURALLARI:
https://forum.airsoftturkey.com/2008/index.php?topic=1098.0

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ:
https://www.airsoftturkey.com/forum/organizasyon-oyun-kurallari/genel-bulusma-kilik-kiyafet-zorunlulugu-karari/msg52/#msg52

Gördüğünüz gibi, oyunda kalite standartlarını tutturabilmek ve bu temel üzerine hobi dinamiklerini inşa edebilmek için bazı sınırlandırmalara başvuruyoruz.

Bu sınırlandırmalar; meskun mahal dışında gerçekleştirdiğimiz saha görevlerini yaparken düz yolda yürümediğimiz için karşılaşabileceğimiz sorunlara doğru reaksiyonlar verebilmek adına kas hafızanıza hangi koşullarda insan etkeniyle karşılaşacağınızı iyice kodlayıp sizi kaosun ortasında bırakmamak için hazırlandı. Öte yandan hobinin sahada sürdürülebilir olması, oyuncuların günün sonunda eğlenerek evlerine dönmeleri, haftanın stresini atabilmek gibi temel düsturların devamlılığı için bu kuralların varlığı ve denetlenmesi kritik önem arz etmektedir.

4) KARDEŞLER TAKIMI (KT) ONAYINDAN SONRA:

Bu aşamadan sonra Kardeşler Takımı kaptanları olarak sizlerde hızlı iletişim sağlamak, oyun alanlarına geliş ve gidişlerde irtibatı sağlamak ve de duyurular paylaşmak için sizleri whatsapp gruplarına alıyoruz.
Böylelikle hem sizler biz kaptanlara daha yakın oluyorsunuz bizlerde sizlere yakın oluyoruz.               

Bulunduğunuz ilde gerçekleşen etkinliklere veya oryantasyona ilk kez katılırken aşağıdaki linkte bulunan taahhütnameyi doldurarak ıslak imzalı bir şekilde Kardeşler Takımı sorumlularına teslim etmeniz gerekmektedir.

TAAHHÜTNAME:
https://docs.google.com/document/d/1cZhX3jBbjX3vcCq16NLeAb5Uz4WmSso6gYWKd0N-Ss8/edit

Oyuna katılarak taahhütnamesini getiren KT adayının sorulara vermiş olduğu yanıtlar incelenerek KT üyeliği kaptanlar tarafından onaylanarak forumun tam anlamıyla kullanıma açılmasını sağlanmış olur.

Böylelikle Kardeşler Takımı üyesi, oyunlara geleceği zaman, Forumun üst kısmındaki yer alan oyun başlığında bulunan KATIL butonu ile kendisini oyuncu listesine kayıt edecektir.
Hatırlatma 5:Etkinlik listesine kendisini yazdıran üye, etkinlikten geri çekilmek isterse yine etkinlik kısmındaki İPTAL butonu ile listeden kendisini düşürmek zorundadır.


İllere göre Kardeşler Takımı Kaptanları
Adana / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @edoyman
Ankara / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @byb
•  @BB King
•  @Siyahhan
Bursa / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @Cruel
•  @HACI
•  @Gokalp
Eskişehir / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @ETA Team leader
•  @Erdi26
Gaziantep / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @Fahrenheit
Hatay / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @sinan027
İstanbul / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @KorkmaZ
•  @just
İzmir / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @DoctorBNA
Kocaeli / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @karakilic
Manisa / Kardeşler Takımı Yetkilileri
•  @LespauL_67     
Bulunduğunuz İl, iller listemizde göremiyor ancak Airsoftu tanımak ve izleyici olmak istiyorsanız size en yakın olan il’in sorumlusu ile iletişime geçebilirsiniz.


www.instagram.com/airsoftturkey/

www.facebook.com/turkishairsoftclub/
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2020, 14:39:02 Gönderen: KorkmaZ »

 


Top Posters ezBlock

Fahrenheit
Posts: 881
KorkmaZ
Posts: 763
KoMiNiX
Posts: 758
SANCAKTAR
Posts: 502
Aydolan
Posts: 430
Powered by EzPortal