Kullanıcı

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

Reklam Alanı

asekktuhhlhtlsl.png

İstatistikler

Members
Total Members: 4191
Latest: Bedirhanvrs
New This Month: 9
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 17159
Total Topics: 2017
Most Online Today: 327
Most Online Ever: 1933
(Ocak 16, 2023, 05:48:05)
Users Online
Members: 0
Guests: 275
Total: 275

Gönderen Konu: Genel Forum Kuralları  (Okunma sayısı 115487 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yönetim

Genel Forum Kuralları
« : Mart 29, 2017, 12:05:12 »
Genel Forum Kuralları

1.Forumda yazılan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Bilinmesi gereken bir husus da, gönderilecek mesajların veya forum alanlarında belirtilecek fikirlerin hiçbiri, olumlu veya olumsuz, forum yönetimini ve www.airsoftturkey.com sitesini bağlamaz ve forum yönetimi herhangi bir kanun yaptırımında üyenin savunuculuğunu üstlenmez, üyeler kendi sorumlulukları ile başbaşadır. Forum yönetimi hiçbir şekilde bu tür durumlarda üyeye destek olacağı vaadinde de bulunmaz.

2. Forumda, Türkiye Cumhuriyeti yasalarını ve uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar yazılamaz, ilgili materyal gönderilemez.

3. Forum'da siyasi ve  dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Ayrıca, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılamaz.Dini konularda kurallara uyulduğu sürece görüş bildirebiliriz. Ancak hiç kimse, din adına konuşmak, kişilerin uyması gereken kuralları düzenlemek ve fikirlerini forum içerisinde kabul ettirmeye çalışmak gibi haklara sahip değildir.Forum yönetimi, forum alanının genel ahlak ve felsefesine ters düşecek herhangi bir ideoloji veya materyalin forum içerisinde yer almasına izin vermez. 

4.Başka bir site katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı veya bir kurumu küçültücü veya hakaret edici yazılar yazılamaz.

5.Forum ortamına kişisel problemler ve anlaşmazlıklar taşınamaz. Kullanıcıların birbirine karşı kişisel saldırılar yapmalarına izin verilemez.

6.Forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek uyarısız sistemden uzaklaştırılma nedenidir.

7.Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır.

8.Üye olurken ahlaksız isim seçmek, başkasının kullanıcı adı ile foruma katılmak, sırf üye olmak için abuk subuk kullanıcı adları seçmek, imzalara siyasi amaçlı yazılar yazmak, reklam yapmak yasaktır.

9.Forum içinde profilde yada eklenmiş olarak din, politika, örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler kesinlikle kullanılamaz !!! Ayrıca bu alanlar amacına uygun olarak kullanılmalıdır.

10.Forum'a 180 gün (6 Ay) süre ile giriş yapmayanların üyeliklerinin silinme durumları tarafımızdan gerekli görüldüğünde yapılır.

11.Forum ve Forum Yöneticilerine kural dışı mail veya mesaj bırakmak kesinlikle yasaktır.

12.Yöneticiler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse ve (veya) konunun uygun olmadığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır veya silerler. Bu nedenle itiraz türü yazılarında silinmesi, veya cevaplandırılması yönetici yetkisindedir.Ayrıca uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte konu açılamaz ! Herhangi bir yardım yada bir amaç olmadan gereksiz yere eski konular aktif edilemez !

13.Forum Yönetimi , aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajlarını siler ve forum'a girişini yasaklar.Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda forum ile ilişkisi kesilir.Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar,başkası kullanır ve kural dışı yazı olursa BAN edilirler.

14.Bu forum gönüllü ve amatör katılım anlayışıyla fikir alış verişinde bulunulması için kurulmuştur. Amaç dışı kullanılmaması gerekmektedir.

15.Forum'un işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları sürekli bilgilendirmek forum'un veya moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.

16.Sorunsuz bir Türkçe için elimizden geldiğince Türkçe Yazım Kurallarına uyalım.Forum'un resmi dili Türkçe'dir,uluslararası konuşulan dil olan İngilizce'de kullanılabilir.

17.Herhangi bir ürün satan üye, ürünle ilgili bilgileri açık bir şekilde yazarak ve ürünün kendi güncel resimleriyle birlikte, etik sınırlar dahilinde fiyat belirtmesi ve teklif alması gerekmektedir. Açık artırma şeklinde satış yasaktır. Alım-satım alanı üyelik seviyesine göre aktif olacaktır. Forum üzerinden yapılan alım-satımlarda tüm sorumluluk alışverişi yapan taraflardadır. Bu alışverişin olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasından forum sorumlu tutulamaz ancak Yönetim tarafından yaptırım uygulanabilir.

18.Kişisel tartışma şekline dönüşen Konular derhal kapatılır !!! Kapatılan konularla ilgili PM veya Mail atılmamasını rica ederiz. Ayrıca Özel Mesajlar forum içerisinde üyeler tarafından yayınlanamaz.

19.Avatar ve İmzalar: edindiğimiz tecrübeler siyaset ve din konusunu tartışmanın üyelerimiz arasında huzursuzluk ve bölünmelere neden olduğudur bu nedenle bildiğiniz gibi forumumuzda siyaset ve din konuları tartışmaya kapalıdır. Buna paralel olarak avatar ve imzalarda da üyelerimizin kendini incinmiş hissedebileceği, huzursuzluk yaratabilecek ve bölünmüşlük duygusu uyandırmasından çekinildiği için aynı şekilde dini ve siyasi avatarlar ve imzaların kullanılmaması gerekmektedir.

20.Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.  Yine mesajın tamamı veya tamamına yakını farklı renkle, büyük fontla veya kalın olarak yazılmamalıdır.

21.Forumda mesaj kirliliği yaratan, konu içlerinde başlıktan bağımsız konuyu saptıran mesajlar, pm yolu ile yapılması gereken, üyelerin genelini ilgilendirmeyen kişisel iletileriniz silinecektir. Bu tip davranışlarda ısrar eden kullanıcıların hesapları dondurulacaktır.

22.Foruma gönderilen Video, Dosya vs. Linkleri;

a. www.airsoftturkey.com Forumlarında yayınlanan veya linki verilen tüm hareketli görüntü dosyalarının sorumluluğu yayınlayan üyemize aittir.

b. Burada yayınlanan tüm bu dosyalar tamamıyla bilgilendirme amaçlı olup; oluşturacağı iyi veya kötü hiçbir sonuçtan www.airsoftturkey.comsorumlu tutulamaz. 

c. Din, dil, ırk propogandası yapan; siyasi mesajlar veren; pornografik materyaller içeren; yasadışı davranışlara teşvik eden ve özendiren dosyaların yayınlanması kesinlikle yasaktır.

d.www.airsoftturkey.com admin ve moderatörleri uygun görmedikleri dosya ve dosya linklerini ve mesajları tekrar düzenleme ve gerekirse silme yetkisine sahiptir.


23.Forum üyeleri profillerini eksiksiz doldurmak zorundadirlar (yaş, bulunduğu şehir v.b).

24. Dernek Yönetimi kararıyla kısıtlı olmak kaydıyla; AIRSOFTTURKEY forumu içerisinde ticari faaliyetlerde bulunan üyelerin isimleri (kullanıcı adları) ticari unvanları olacaktır, üyelik seviyeleri: Yurtiçi Tedarikçi (International Supplier, Authorized Dealer, vb.) olarak değiştirilecek ve yetkileri Dernek Yönetimi tarafından kararlaştırılacak bölümlerle kısıtlı olacaktır. Organizasyonlara, Dernek Yönetimi onayıyla katılabileceklerdir. TAC-AIRSOFTTURKEY'in tüzel kişiliğine kavuşması akabinde, ücret mukabilinde reklam ve ticari faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Ticari faaliyette bulunmak amacıyla TAC-AIRSOFTTURKEY sitesine üye olduğu tespit edilenlere Dernek Yönetimi tarafından "YÖNETİM" kullanıcısı ile mesaj gönderilerek tebliğ edilecek, kullanıcı ad ve üyelik seviyesinde gerekli ayarlamalar yapılana kadar forum üyeliği askıya alınacaktır.  Airsoftturkey sitesine mensup takımlar Dernek Yönetiminin izni olmaksızın hiç bir şekilde airsoft ticareti ile uğraşan şirketlerden sponsorluk ve her ne ad olursa olsun ücretsiz ürün alamazlar ve ticari firmanın reklamını yapamazlar.


Forum kuralları her zaman değiştirilebilir ve değiştikten sonra hemen geçerlidir.Kullanıcıların ben görmedim okumadım deme hakları yoktur !


Foruma üye olan herkes burda yazan kuralları kabul ettiğini ve uyacağını taahhüt etmiş olur.


Kurallar 15 Ocak 2009 tarihinde yayınlanmış, 29.03.2017 tarihinde yeni foruma taşınma sebebi ile tekrar açılmıştır. Komitelerden dernek yönetimine geçilmesi sebebi ile maddelerdeki ibareler değiştirilmiştir.

 


Top Posters ezBlock

Fahrenheit
Posts: 881
KorkmaZ
Posts: 762
KoMiNiX
Posts: 754
SANCAKTAR
Posts: 502
Aydolan
Posts: 429
Powered by EzPortal